Ortaku @ TiMAF 2014


Anul acesta in cadrul evenimentului de arta urbana TiMAF, printre zecile de artisti care au participat, ne-am intalnit cu unul dintre artistii nostri preferati de sabloane, ORTAKU, care a avut ocazia de a desena in cele doua locatii puse de orgnaizatori la dispozitia artistilor. Dorim sa-i multumim ca ne-a raspuns la intrebarile noastre.

Ce ne poti spune despre cele doua lucrari pe care le-ai facut?
In cazul unui astfel de eveniment, stencilurile te limiteaza intr-o masura foarte mare, pantru ca trebuie sa ai pregatite dinainte sabloanele iar, cand am plecat spre Cluj, nu aveam in cap exact cat si cum va fi peretele si nici nu imi puteam face planul concret cu ce voi desena.
Erau doua suprafate asa ca am pregatit doua serii de sabloane, am decis sa improvizez la fata locului. Am decupat un personaj pe 5 layere pentru pod si niste soldati pentru tren. In general, abia dupa ce vad peretele stiu exact ce voi face pe el.


Fiind prima data la TiMAF, cum ti s-a parut atmosfera si cum s-a diferentiat fata de celelalte evenimente de street art la care ai participat din Romania?
Mi-a placut trenul, pilonul de pod era mare si generos, vopseaua din belsug, organizare buna fata de evenimentele la care primesti un panou si 3 ore sa desenezi. Si-a dat toata lumea interes atat pentru desene cat si pentru buna desfasurare a evenimentului.


In care spatiu ti-a placut mai mult sa desezi, in gara la trenuri sau la pod?
Prima zi a fost in gara, la trenuri. Cand am ajuns, am fost incantat sa vad ca sunt 3 vagoane de pasageri, acelea albastre de Personal clasa 2-a si un vagon antic de pe la 1800, de posta, pe care se vedea varsta dupa straturile de vopsea scorojite. Parea ca are bucati din fiecare strat inca de cand l-au scos din fabrica. Devenisem deja nerabdator sa mai adaug si eu ceva la toata nebunia aia de nuante si culori. Aveam pregatite sabloane cu un batalion de soldati germani capturati de britanici, pe pamant francez, in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Se potrivea perfect cu nuantele si culoarea vagonului.


Cum a fost sa desenezi la trenuri in colaborare cu IRLO, Kero si Luna, in echipa?
Ii stiam de multi ani insa nu se ivise ocazia sa desenam ceva impreuna. M-am simtit bine sa desenez cu cineva pentru care conteaza la fel de mult procesul creativ cat si produsul final. A aparut o schita si incet, incet a inceput sa se umple totul de vopsea. Pana s-a inoptat era desenat complet si pe ambele parti.


La ce sa ne asteptam in viitor de la Ortaku?
De la TiMAF pana acum a trecut prea mult timp fara vreo drumetie asa ca am facut un teanc de paste-ups, niste stickere iar acum pregatesc bagajele pentru Elvetia, Austria si Germania.

Avem si mai multe poze cu lucrarile lui din cadrul evenimentului TiMAF,pe pagina noastra de Facebook. Clic AICI.


Related posts :

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>