Interviu cu Ortaku


Ortaku este un artist din Bucuresti ce practica graffiti-ul sub forma de stencils si paste-ups de mai bine de 10 ani. A participat la concursuri si a desenat prin mai multe tari din Europa.

Rape: Cum ai ajuns la concluzia ca graffiti-ul este hobby-ul tau?
Ortaku: Eram prin anul 2000, la liceu, aveam cativa colegi writeri, admiram ce faceau si mi-am dat seama ca asta vreau si eu sa fac.

R: Ai participat la concursuri?
O: Da, de-a lungul timpului am participat la ceva concursuri. Cum asta este singura mea sursa de venit caut sa particip la concursuri, campanii publicitare, prezentari in care sa-mi explic activitatea.

R: Cum ti s-a parut experienta?
O: Anu’ trecut, prin septembrie, am aflat de un concurs organizat de Enel. M-a incantat teribil ideea de a face 2000 lei in cateva ore asa ca am inceput sa imi fac deja planuri cu banii, motiv pentru care am stat super stresat pana la sfarsit cand s-au anuntat castigatorii.

R: Ortaku a fost primul tau tag? Inseamna ceva aparte?
O: Primul meu tag a fost Thor (vreo 2-3 saptamani) in 2000, poate 2001. Desi toate caietele aveau zeci de foi cu taguri, pe pereti nu mi-a iesit nimic ok, la fel a fost si cu Desp, apoi Desir, apoi Otaku. De Otaku eram multumit, imi placeau caracterele, insa dupa ceva timp am inceput sa ma confund cu festivalul si respectiv curentul otaku, asa am decis sa adaug un R, asa nascandu-se ORTAKU.

Interviu realizat de RAPE pentru HipHopLive. Tot interviul il gasiti AICI.


Related posts :

Posted on July 6, 2013

Leave a comment