Stencil From The Block


După ce a organizat, în 2005, prima expoziţie în aer liber din România, CowParade, Art Directorul Lestat MONROE anunţă un nou proiect dedicat artei urbane.

Este vorba despre Expoziţia “STENCILS FROM THE BLOCK” (SFTB). Orice persoană dornică de a se exprima (tânără sau în vârstă, amatoare sau profesionistă) este invitată să se alăture celor mai renumiţi artişti de Stencil pentru a crea un autentic “document” istoric despre sfârşitul perioadei comuniste.

Dacă ştii să desenezi, ai imaginaţie şi simţi că poţi oferi ceva înapoi celor care au luptat pentru o societate liberă ca aceea în care trăim astăzi, TU eşti persoana pe care o căutăm!” L. MONROE

Pentru prima dată, după aproape 23 de ani, artişti din tot spaţiul ex-sovietic se vor reuni pentru a răspunde la întrebarea:

Cum îţi aminteşti sau imaginezi sfârşitul perioadei comuniste?

utilizând lucrări realizate prin tehnica Stencil.

Cu ajutorul membrilor juriului, constituit din Art Directorul Lestat MONROE, Artistul român Mihai STĂNESCU şi Designerul francez Frederic MOLENAC, Expoziţia SFTB va reprezenta o modalitate de a oferi ceva înapoi oamenilor care s-au ridicat şi şi-au riscat viaţa pentru a se putea exprima liber, dar şi în memoria celor care nu mai sunt astăzi printre noi.

Vechiul şablon a fost prezent la revoluţie, a ripostat cu mesaje şi a rezistat împreună cu cei care l-au creat. Mirosul vopselei, textura şablonului, rapiditatea execuţiei, cât şi impactul mesajului au rămas neschimbate. Eu unul vreau să văd această expoziţie vizuală a curajului şi speranţei din regimul comunist“, ne spune THE ORION, unul dintre artiştii români care deja şi-a exprimat dorinţa de a participa în cadrul Expoziţiei SFTB.

De asemenea, faţă de eveniment şi-au arătat interesul ACHE77 şi ORTAKU, doi dintre cei patru artişti, câştigători ai evenimentului “ENEL City of Energy”, organizat de compania ENEL.

Proiectul SFTB mi se pare foarte bine gândit şi structurat, un adevărat exemplu demn de urmat şi de alţi curatori sau art directori având în vedere că la noi street art-ul abia începe să fie prezent în galerii. În plus, tematica atinge un subiect foarte sensibil în conformitate cu contextual politic actual“, ne spune ACHE77.

SFTB este un eveniment social care promovează artiştii locali şi educaţia artistică. Cele mai bune 10 lucrări vor fi premiate cu 100€!

Mai multe detalii despre cum puteţi să participaţi în cadrul proiectului veţi afla accesând site-ul StencilsFromTheBlock.com sau pagina de Facebook.


Related posts :

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>