Street Heroes : Cultura Urbana


Un articol despre evolutia culturii urbane in Romania, gasit pe pagina eventului Street Heroes.

Pentru a intelege de unde a pornit si care este directia culturii urbane in Romania, este nevoie de un scurt istoric. In cateva randuri, filme si poze vei vedea care sunt elementele care compun acest tip de cultura, cand au fost facuti primii pasi si cum se prezinta prezentul.

Romania post-comunista a fost un excelent incubator pentru cultura urbana. Noua generatie se putea bucura in sfarsit de libertate de exprimare si deschidere catre occident.

Primele manifestari au aparut in jurul anului 1991 in sfera graffiti-ului. Primele crew-uri de writeri s-au format in Bucuresti de abia in 1999. Tot atunci a avut loc primul concurs de graffiti in capitala. In anii 2000 – 2001 apar primele graff-uri facute de straini la metroul din Bucuresti. Primul whole car din Romania a fost realizat in anul 2002, iar in 2004 a fost executat primul whole car de tren personal.

In 1999 s-a deschis primul skatepark din Romania, in Brasov. In 2003, Mountain Dew a organizat in Skatepark Herastrau din Bucuresti primul eveniment de sport extrem in Herastrau, la care au participat si artisti de graffiti.

REALITATI

In prezent Romania contine 14 skatepark-uri.

In jur de 200 de copii incep in fiecare an sa practice skateboarding/BMX/streetdance.

Exista aproximativ 300 de artisti activi de graffiti si street art, dintre care cativa sunt recunoscuti la nivel international.

Exista cel putin 22 de magazine de street wear, accesorii si echipamente sportive.

Anual au loc peste 15 evenimente dedicate sporturilor extreme, insa fragmentat pe subculturi si discipline.

In prezent are loc cel putin un eveniment muzical in fiecare weekend.

Un articol foarte dragut, iar pentru mai multe informatii despre eventul Street Heroes 2011, clic AICI.


Related posts :

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>