Istoria electricitatii ilustrata pe peretii unui post de transformare Enel


Graham Bell, Thomas Edison, Guglielmo Marconi şi Nikola Tesla, personalitati importante ce au adus un aport dezvoltarii electricitatii, au fost omagiate de Enel prin picturi realizate pe un post de transformare din Bucuresti. Artistul urban Mihai Comanescu, cunoscut sub numele de Boeme, a reprodus pe cei patru pereti ai instalatiei amplasate sub podul Pipera sute de ani de inovatie, fara de care viata moderna nu ar fi fost la fel.

Aflat la al treilea an de desfasurare, proiectul Enel City of Energy a dedicat in 2013 mai multe posturi de transformare diferitelor forme si stiluri de arta, fiecare tema fiind unica.

Astfel, a luat nastere, pe peretii unui post de transformare din parcul Titan, Bucuresti, o uriasa carte de colorat pe care au desenat zeci de copiii, parinti si bunici inarmati cu creta colorata, acuarele si pensule.

Artistul urban Allan Dalla si-a dezlantuit energia pe zidurile unui nou post de transformare aflat in Splaiul Independentei, tot in Bucuresti, creand primul anamorphic din tara. Lucrarea, privita dintr-un anumit punct fix, dezvaluie unul dintre personajele deja cunoscute ale artistului. Anamorphicul reprezinta o proiectie sau o perspectiva distorsionata pentru care privitorul are nevoie sa utilizeze dispozitive speciale sau sa ocupe un punct de vedere specific pentru a reconstitui imaginea.

Tot in acest an, Enel a celebrat ziua Biodiversitatii dedicandu-i un post de transformare aflat in complexul Delfinariului din Constanta. Sase specii de plante, pasari si mamifere pe cale de disparitie sau amenintate din zona Dobrogei si a Marii Negre, au fost ilustrate pe peretii acestei instalatii, ca un semnal de alarma pentru tinerele generatii cu privire la protejarea speciilor.

Un nou stil artistic a fost pus in practica pe postul de transformare din Parcul Carol, unde sute de baloane pline de vopsea au fost lansate de zeci de tineri dornici de distractie, ce au reprodus opera celebrului artist Jackson Pollock. Numarul de baloane a fost decis de fanii paginii de Facebook Enel Sharing Romania, care au transformat Like-urile in baloane cu vopsea. Rezultatul a schimbat imaginea zonei din Parcul Carol, a umplut-o de culoare si de energie pozitiva.

Proiectul City of Energy va continua sa transforme orasul intr-unul plin de arta si culoare, prin opere inovatoare ale tinerilor artisti, folosind ca suport posturile de transformare ale companiei Enel.


Related posts :

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>