Street Art Time Machine

De curand cei de la Google au lansat in cadrul Google Maps/Street View o optiune foarte frumoasa care iti permite sa vizualizezi traseele din Street View in functie de perioada in care acestea au fost realizate, functionand ca o masina a timpului.
Direct din prezentarea acestei noi functiuni (video-ul se gaseste putin mai jos) se poate observa ca este foarte utila daca vrei sa vezi evolutia locurilor, fiind de un mare ajutor in studiul de caz in foarte multe domenii, iar poate cel mai simplu, fiind prezentat succint si in video, este evolutia graffiti-ului. Iar pentru Bucuresti, am gasit cel mai bun exemplu calcanul de pe strada Arthur Verona, care cu ocazia evenimentuli Street Delivery a fost mereu re-desenat.

Strada Arthur Verona, Aprilie 2009

Strada Arthur Verona, August 2009

Strada Arthur Verona, Iulie 2011


Si am realizat si cateva imagini pentru gardul de vis-a-vis.
Intr-un final totul depinde de cate ori au trecut cei de la Google Maps, iar pentru un oras ca Bucuresti, momentan au trecut decat de 3-4 ori, fata de alte orase din afara/State unde astfel de treceri in timp sunt mult mai dese.

Aprilie 2009

August 2009

Iulie 2011


Pentru mai multe detalii despre cum functioneaza si prezentarea la aceasta optiune in Google Maps, a fost lansat acest clip promotional.


Related posts :

Posted on May 6, 2014

Leave a comment